fbpx

iOS 17.5.1 fixar bugg med återkommande foton

Apple har nyligen släppt en uppdatering för iOS och iPadOS som åtgärdar ett mystiskt problem där raderade foton återkom i användares fotobibliotek. Efter uppdateringen till iOS 17.5 började vissa användare märka att foton som de tidigare raderat åter dök upp i deras Photos-app. iOS 17.5.1 lovar nu att fixa detta irriterande bug.

Återkommande foton ett oväntat problem

När iOS 17.5 lanserades upptäckte många användare att foton som de raderat, ibland för flera månader eller till och med år sedan, plötsligt återkom i deras fotobibliotek. Enligt MacRumors rapporterade användare på Reddit att de såg bilder från så långt tillbaka som 2010 dyka upp igen. Denna oväntade händelse har orsakat förvirring och irritation bland många iPhone- och iPad-användare.

iOS 17.5.1 lösningen på problemet

Apple har snabbt reagerat på detta problem genom att släppa iOS 17.5.1. I uppdateringsnoterna nämner Apple att uppdateringen ”åtgärdar ett sällsynt problem där foton som upplevde databaskorrumpering kunde återkomma i fotobiblioteket även om de raderades.” Detta innebär att den nya versionen ska förhindra att tidigare raderade bilder återigen dyker upp i din Photos-app.

Uppdatera din enhet för att slippa problemet

För att försäkra dig om att du inte påverkas av detta problem bör du omedelbart uppdatera din iPhone eller iPad till iOS 17.5.1. Att hålla din enhet uppdaterad är viktigt för att säkerställa att den fungerar optimalt och att alla buggar och säkerhetsproblem åtgärdas.

Så här uppdaterar du din enhet:

  1. Öppna Inställningar på din iPhone eller iPad.
  2. Gå till Allmänt och sedan Programuppdatering.
  3. Om iOS 17.5.1 är tillgänglig, tryck på Ladda ner och installera.

Att hålla din enhet ständigt uppdaterad löser inte dina nuvarande problem utan förhindrar även framtida buggar och säkerhetsrisker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *