fbpx

Apple utvecklar personliga robotar för ditt hem, enligt Bloomberg

Apple, det tekniska jätten som revolutionerade världen med sina smartphones och datorer, siktar nu mot en ny horisont: personlig robotik för hemmet. Enligt en rapport från Bloomberg, har företaget vänt sig mot robotik efter att ha lagt ned sina ambitioner att utveckla elbilar. Apple söker fortfarande efter nästa revolutionerande produkt för att förbli dominerande på marknaden och hitta nya inkomstkällor, efter att ha övergivit planerna på att utveckla en egen elbil.

ANNONS:

Enligt Bloomberg-journalisten Mark Gurmans rapport utforskar företaget nu området personlig robotik. Det sägs att Apple började undersöka robotar och elbilar samtidigt, med förhoppningen att utveckla en maskin som inte behöver mänsklig intervention.

Även om Apples robotprojekt fortfarande är i väldigt tidiga stadier, säger Bloomberg att företaget redan har börjat arbeta på en mobil robot som kan följa användare runt i deras hem. Dessutom har de redan utvecklat en bordsskärm som använder en robot för att flytta en skärm runt. Tanken bakom det senare är att ha en maskin som kan efterlikna huvudrörelser och kan låsa sig på en enskild person i en grupp, antagligen för en bättre videokonferensupplevelse. Eftersom dessa robotar förväntas kunna röra sig på egen hand, undersöker företaget även användningen av algoritmer för navigation. Enligt rapporten är Apples enhet för hemprodukter ansvarig för deras utveckling, och åtminstone en ingenjör som arbetade med deras nedlagda elbilsinitiativ har anslutit sig till teamet.

Robotar är dock inte som telefoner i den meningen att människor nuförtiden behöver dem i sina liv. Apple är tydligen oroligt för om människor skulle betala ”top dollar” för de robotar de har i åtanke, och företagsledningen kan fortfarande inte komma överens om huruvida företaget ska fortsätta arbeta med dessa projekt. Gurman rapporterade tidigare att Apple kanske skulle ha sålt sin elbil för $100 000 – om det är sant, hade den haft en större potential att öka företagets intäkter. Men Apple Car är nu ute ur bilden, och företaget lägger enligt uppgift allt fokus på Vision Pro och nya produkter för hemmet, vilket också inkluderar en hemmahub-enhet med en skärm som liknar en iPad. Naturligtvis kan Apple fortfarande skrota dessa projekt, och de kan hitta andra produktkategorier att investera i om de upptäcker att de kan generera större intäkter i framtiden.

ANNONS:

NordVPN

Apple utforskar nu personlig robotik för hemmet, enligt rapporter från Bloomberg. Trots att projekten fortfarande är i tidiga stadier, har Apple redan börjat arbeta på mobila robotar och bordsskärmar som kan röra sig autonomt. Företaget är dock tveksamt till om människor kommer att betala för dessa produkter till det pris de har i åtanke. Medan Apple fortsätter att experimentera inom detta område, är det fortfarande oklart om dessa projekt kommer att bli framgångsrika och om de kommer att se ljuset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *