fbpx

Chrome för iOS låter dig nu flytta adressfältet till botten


Det verkar vara en efterlängtad funktion för iOS, som tydligen har önskats under en lång tid.

Google har nyligen infört en efterlängtad funktion för Chrome på iOS som inte gör någon stor förändring i webbläsaren, men som kan vara till hjälp om du upplever att sträcka dig för att nå adressfältet stör ditt arbetsflöde. Företaget har nu rullat ut möjligheten att flytta webbläsarens adressfält från toppen av skärmen till botten – och att återställa det till sin ursprungliga plats om så önskas. Den här funktionen upptäcktes av Steve Moser, en bidragande skribent på MacRumors, i TestFlight-versionen av Chrome för iOS redan i augusti, men den är nu tillgänglig i den offentliga versionen av webbläsaren för mobila plattformar.

ANNONS:

Idén är att göra det enklare att nå adressfältet med dina tummar, precis som du kan göra på Safari och Opera på mobila enheter, där båda tillåter dig att flytta detta element på din skärm. Allt du behöver göra är att trycka länge på URL-fältet och välja ”Flytta adressfältet till botten” i de alternativ som dyker upp. Du kan också göra samma sak för att flytta tillbaka det till toppen av skärmen, eller så kan du använda den nya funktionen som finns i inställningsmenyn.

Vi har kontaktat Google för att ta reda på om denna funktion också kommer att finnas tillgänglig på Android-enheter, och vi kommer meddela dig när vi får svar. Företaget testade en Chrome Home-gränssnitt som hade adressfältet längst ned redan 2019, men det kom aldrig ur experimentstadiet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *