fbpx

Google Gemini tar över som din nya digitala assistent – Det är slutet för Google Assistant?

Google har nyligen introducerat sitt senaste AI-verktyg, Google Gemini, som tidigare gick under namnet Google Bard. Den stora nyheten är att användare nu har möjlighet att ersätta den välkända Google Assistant med detta kraftfulla verktyg. I denna artikel kommer vi att utforska de spännande funktionerna i Google Gemini och diskutera om detta kan vara starten på slutet för Google Assistant.

ANNONS:

Aktiveringsfras och övergångsfas:

Den välkända aktiveringsfrasen ”Hey Google” förblir oförändrad när användare väljer att låta Google Gemini ta över som deras digitala assistent. Det är viktigt att notera att i den nuvarande fasen är inte alla funktioner från Google Assistant integrerade i Gemini. Användare har dock möjlighet att behålla Assistant medan Gemini fortsätter att utvecklas. Google siktar på att på sikt göra Gemini lika kapabel som Assistant, vilket antyder en möjlig nedmontering av den senare.

Användning på olika plattformar:

Android-användare har redan tillgång till en dedikerad Google Gemini-app, vilket ger dem möjlighet att enkelt byta ut Google Assistant. Å andra sidan kommer IOS-användare inte ha en separat Gemini-app utan kan istället använda Google-appen på sina iPhones för att få tillgång till Geminis funktioner. Detta gör övergången sömlös och tillgänglig för användare oavsett deras operativsystem.

ANNONS:

Internationell utrullning:

Google har påbörjat utrullningen av Google Gemini i USA, och det förväntas expandera till fler marknader inom en snar framtid. Dessutom kommer det att lanseras på japanska och koreanska marknader under den kommande veckan. Tyvärr finns det ännu ingen bekräftad tidslinje för när svenska användare kommer att få stöd för Gemini.

Med lanseringen av Google Gemini och dess ambition att överträffa Google Assistant i framtiden, kan detta vara början på slutet för den välkända digitala assistenten. Användare har nu möjlighet att utforska det nya verktyget och bedöma dess fördelar gentemot den befintliga assistenten. Framtiden kommer att avslöja om Google Gemini kommer att bli den nya normen och om Google Assistant gradvis kommer att fasas ut. Håll dig uppdaterad för de senaste utvecklingarna inom Google AI-ekosystemet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *