fbpx

Google lanserar Gemini: Ett svar på ChatGPT 4.0

I ett banbrytande drag har Google officiellt introducerat Gemini 1.0, sin mest avancerade stora språkmodell hittills. Denna toppmoderna AI, född ur ett samarbete mellan Googles DeepMind och Research divisions, markerar början på en ny era inom generativa modeller. CEO Sundar Pichai betonar Geminis unikhet och säger att det är den första av ”en ny generation AI-modeller, inspirerad av hur människor förstår och interagerar med världen.”

ANNONS:

Gemini utmärker sig som en integrerad multimodal AI och överträffar befintliga modeller i sin förmåga att sömlöst förstå och resonera om olika inputs. Till skillnad från konventionella modeller var Gemini förtränad och finslipad från början på olika modaliteter, vilket ger den en betydlig fördel i komplexa resonemangsuppgifter, som fysik.

En av Geminis framstående funktioner är dess skicklighet i kodning och stöd för populära programmeringsspråk som Python, Java, C++ och Go. Google har utnyttjat en specialversion av Gemini, känd som AlphaCode 2, som överträffade sin föregångare genom att lösa dubbelt så många utmaningsfrågor. Detta placerar dess prestanda över 85 procent av de tidigare tävlingens deltagare.

Operationell flexibilitet är en central höjdpunkt för Gemini, där modellen är utformad för att fungera över olika formfaktorer, från stora datacenter till lokala mobila enheter. Google kommer att släppa Gemini i tre storlekar: Nano, Pro och Ultra, för olika uppgifter och miljöer.

Bard, Googles chattbot, kommer att integrera Pro-versionen och erbjuda avancerad resonemang, planering och förståelse. Pro:s kapacitet kommer att vara tillgänglig genom API-anrop via Google AI Studio eller Google Cloud Vertex AI. Geminis inflytande kommer att sträcka sig till flera Google-produkter, inklusive Search, Ads, Chrome och Duet AI under de kommande månaderna.

ANNONS:

Medan Gemini Ultra förväntas lanseras 2024 kommer den att genomgå rigorösa tester innan den släpps till utvalda kunder, utvecklare, partners, säkerhets- och ansvarsexperter. Google ser Ultra som en kraftfull katalysator för ytterligare framsteg inom AI-utveckling.

Sammanfattningsvis framstår Gemini 1.0 som en paradigmförändrande AI-modell som omdefinierar det generativa landskapet och positionerar Google i framkant av AI-innovation. Följ med när Gemini rullar ut sina transformerande möjligheter och revolutionerar hur vi interagerar med och drar nytta av artificiell intelligens.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *