fbpx

iOS 17.4 Revolution: Tredjepartsapp-butiker och spännande funktioner för EU-användare

Med den senaste uppdateringen, iOS 17.4, har Apple öppnat upp en helt ny värld för användare inom Europeiska unionen. De banbrytande förändringarna innefattar nu officiellt stöd för tredjepartsapp-butiker på iPhones och möjligheten för utvecklare att erbjuda alternativa betalningsmetoder. Denna artikel kommer att utforska de spännande uppdateringarna och de nyckeländringar som har implementerats för att följa de stränga reglerna från EU:s Digital Markets Act.

ANNONS:

Tredjepartsapp-butiker och betalningsalternativ

Med iOS 17.4 har Apple öppnat upp möjligheten för användare inom EU att använda tredjepartsapp-butiker och betalningsalternativ. En revolutionär förändring som ger användarna större valfrihet och skapar en mer konkurrenskraftig marknad för app-distribution.

Nya möjligheter för webbläsare

Webbläsartillverkare behöver inte längre basera sina appar på Apple’s WebKit, vilket öppnar upp för ökad mångfald och innovation inom webbläsarutveckling. En betydande förändring som kommer att påverka hur användare upplever och använder sina favoritwebbläsare på iOS-enheter.

NFC-chip för trådlösa betalningar

iOS 17.4 tar trådlösa betalningar till en ny nivå genom att öppna upp NFC-chippet för betalningar som inte är kopplade till Apple Pay. Detta skapar en mer flexibel och användarvänlig upplevelse för trådlösa betalningar på Apple-enheter.

Apple podcasts revolutioneras

För användare utanför EU erbjuder iOS 17.4 automatiska transkriptioner i Apple Podcasts på engelska, spanska, franska och tyska. Detta möjliggör en mer interaktiv upplevelse genom att låta användarna söka och spela upp ljudet från en specifik punkt baserat på texten.

Sprakande nya Emoji

Utforska de senaste emoji-tillskotten, inklusive en svamp, en fågel Fenix, en lime, en bruten kedja och skakande huvuden. Dessutom har 18 person- och kropps-emoji uppdaterats så att de kan vändas i valfri riktning, vilket ger användarna ännu mer kreativa möjligheter att uttrycka sig.

ANNONS:


Övriga spännande funktioner

iOS 17.4 levererar även förbättringar inom områden som batterihälsa, Siri-funktionalitet med möjlighet att läsa mottagna meddelanden på valfritt språk, skydd mot stulna enheter och virtuella kortnummer för Apple Cash. En uppdaterad uppringnings-ID-funktion ger användare möjlighet att se namn, logotyp och avdelningstitel när ett Apple-verifierat företag ringer.

Med lanseringen av iOS 17.4 har Apple inte bara uppfyllt EU:s krav enligt Digital Markets Act utan också introducerat spännande funktioner och förändringar som kommer att förbättra användarupplevelsen över hela världen. Den öppna inställningen mot tredjepartsappar och betalningsalternativ banar väg för en mer diversifierad och dynamisk app-ekosystem. Utforska dessa nya möjligheter genom att uppdatera din enhet och ta del av den senaste teknologin och användarupplevelsen från Apple.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *