fbpx

Microsoft lanserar sin egen appbutik för iOS och Android

Microsoft tar ett banbrytande steg in i den mobila appvärlden med sin planerade lansering av en egen appbutik för både iOS och Android. Detta spännande tillkännagivande gjordes av ingen mindre än Sarah Bond, Microsofts Xbox-chef, under det prestigefyllda Bloomberg Technology Summit. Med planerad lansering redan i juli i år, lovar Microsoft att skaka om marknaden för mobila appar och spel.

ANNONS:

En av de mest revolutionerande aspekterna av Microsofts appbutik är dess tillgänglighet över olika plattformar. Till skillnad från andra butiker kommer den inte att vara en separat app utan snarare en webbutik, vilket gör det möjligt för användare att ladda ner appar från både iOS och Android-enheter. Detta är särskilt signifikant med tanke på de senaste förändringarna i EU-lagstiftningen som har öppnat upp möjligheten till ”sideloading” och webbinstallationer på iOS-enheter.

Även om framtiden utanför EU kan verka osäker, ger Sarah Bond oss hopp om en global närvaro för Microsofts appbutik. Med försäkran om att starta på webben ger Microsoft en föraning om att deras vision sträcker sig långt bortom de begränsningar som vissa stängda ekosystembutiker kan innebära. Detta öppnar dörren för en universell appupplevelse, oavsett var i världen du befinner dig.

Vad kan användare förvänta sig av Microsofts appbutik? Först och främst kommer den att erbjuda en imponerande samling av Microsofts egna titlar, inklusive populära spel som Minecraft och Candy Crush. Men det stannar inte där; enligt Bond kommer även partners att ges möjlighet att delta i denna banbrytande satsning. Detta innebär att användare kan förvänta sig ett brett utbud av appar och spel från olika utvecklare, vilket garanterat kommer att locka till sig en bred publik av mobila spelentusiaster världen över.

ANNONS:

Med en innovativ syn på mobila appar och spel tar Microsoft ett stort steg mot att förändra spelplanen för appbutiker. Med sin planerade lansering i sommar och löftet om en universell appupplevelse, är det tydligt att Microsofts appbutik kommer att bli en kraft att räkna med i den mobila världen. För alla som älskar mobila appar och spel är detta definitivt en nyhet att hålla ögonen på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *