fbpx

PTS drar hårdare linje mot falska telefonnummer

– Så skyddar du dig mot bedrägerier!

Telefonbedrägerier är ett påtagligt problem, med bedragare som utnyttjar falska telefonnummer för att lura oförberedda offer. Spoofing, där bedragare använder sig av falska svenska telefonnummer för att verka trovärdiga, är en vanlig taktik. De kan till och med låtsas vara banker eller polisen.

ANNONS:

Nu tar Post- och telestyrelsen (PTS) i Sverige ett krafttag mot detta bedrägeri. De har föreslagit riktlinjer för att bekämpa problemet med manipulerade telefonnummer. PTS betonar att svenska telefonnummer bör användas i Sverige och att många av de svenska numren som kommer från utlandet är förfalskade.

PTS föreslår åtgärder för att stoppa samtal från utlandet som använder svenska riktnummer, och de inleder arbetet med att utveckla tekniska lösningar även för mobilnummer.

För närvarande är det frivilligt för telekomföretag att följa PTS vägledning, men det kan snart bli obligatoriskt att följa dessa riktlinjer redan nästa år. Detta är ett steg i rätt riktning för att skydda människor från telefonbedrägerier och manipulerade telefonnummer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *