fbpx

Spotify väljer att göra om sin gilla funktion

Spotify är en av världens största musikstreamingtjänster, och en av dess mest populära funktioner är ”Gilla”. Detta är en funktion som låter användare markera låtar och spara dem till en spellista som kallas ”Gillade låtar”. Men nu har Spotify gjort om denna funktion för att göra den ännu bättre.

Tidigare kunde användare endast ”gilla” en låt, vilket placerade den i spellistan ”Gillade låtar”. Men nu kan användare ”gilla” olika delar av en låt – till exempel en specifik refräng eller vers. Detta gör att användare kan ange exakt vilken del av låten de tycker bäst om, och hjälper också Spotify att bättre förstå användarens smak och föreslå musik som de kommer att älska.

Utöver att ”gilla” specifika delar av en låt, kan användare nu också ta bort ”gillningar” från sin spellista. Detta är särskilt användbart för användare som har varit på Spotify i många år och har en stor samling av gillade låtar som de vill rensa upp och organisera.

Spotify har också infört en ”gilla”-ikon på spellistor, så att användare lätt kan se vilka spellistor som innehåller gillade låtar. Detta gör det enklare att organisera och hitta musik i spellistor med många låtar.

Allt som allt är Spotify:s nya ”gilla”-funktion en välkommen förändring som ger användare mer kontroll över sin musikupplevelse. Det gör det enklare att organisera spellistor och hitta den musik som man verkligen tycker om. Detta är ett exempel på hur Spotify ständigt arbetar för att förbättra användarupplevelsen och förbli en av de mest populära musikstreamingtjänsterna i världen.

Källa: Spotify

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *