fbpx

Tesla har vunnit kampen om laddning för elbilar

Stellantis ansluter sig till Tesla och antar den gemensamma NACS-standarden

I den senaste utvecklingen av laddning för elbilar har Tesla triumferat över konkurrenterna, och nu har även Stellantis, den sista stora biltillverkaren som ännu inte gått med, anslutit sig till den Nordamerikanska Laddningsstandarden (NACS). Detta markerar en viktig milstolpe där NACS blir en sann gemensam standard.

I en nyligen släppt pressrelease meddelar Stellantis, som inkluderar bilmärken som Dodge, Chrysler, Fiat, Ram, Jeep och Alfa Romeo, att deras elektriska fordon kommer att använda NACS-kontakten i utvalda modeller från och med nästa år. För att underlätta övergången kommer biltillverkaren även erbjuda en adapter för befintliga fordon, vilket innebär att förare kommer att kunna ladda sina fordon med antingen NACS eller Combined Charging System (CCS)-portar.

ANNONS:

Evify

Stellantis betonar att deras stöd för NACS är en del av deras åtagande tillsammans med sex andra biltillverkare att bygga ett nätverk med över 30 000 snabbladdningsstationer på motorvägar och i stadsområden i Nordamerika fram till 2030. Dessa stationer kommer att stödja både NACS och CCS.

Biltillverkaren har nu anslutit sig till en imponerande lista av stora bilmärken som redan stöder NACS, inklusive Volkswagen, GM, Volvo, Polestar, Mercedes, Honda, BMW och Lucid. Även laddningsnätverksoperatörer som ChargePoint och Electrify America har lovat att anta NACS efter att Tesla gjorde kontakten öppen källkod i slutet av 2022.

Med Stellantis ombord förstärks NACS-positionen som en dominerande standard för laddning av elbilar, och detta kommer utan tvekan att påverka landskapet för elektriska fordon. Kombinationen av stöd från stora biltillverkare och laddningsoperatörer skapar en enhetlig och effektiv infrastruktur för elbilar och förutspår en framtid där ägare av elbilar kan lita på smidig och enkel laddning överallt.

Denna utveckling bådar gott för Tesla, som redan har etablerat sig som en ledande aktör på elbilsmarknaden och nu kan räkna med att dominera laddningsarenan. Med den växande acceptansen för NACS som standarden för elbilsladdning kan vi förvänta oss att se fler tillverkare och operatörer ansluta sig och därmed ytterligare stärka denna gemensamma standard inom elbilsvärlden.

ANNONS:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *