fbpx

Apple homepod har nu inbyggt stöd för YouTube music

Du kan använda Siri för att börja spela musik direkt från Googles strömningstjänst.

Hemligheten för ägare av HomePod och prenumeranter på YouTube Music har förmodligen inte mycket gemensamt. Men de som använder både Apples högtalare och Googles musikströmningstjänst kan vara glada över att de nu kan samarbeta bättre. YouTube Music finns nu nativt på HomePod, vilket innebär att du kan be Siri att spela låtar från tjänsten även om din iPhone, iPad eller Apple Watch inte är nära.

ANNONS:

Det är nu möjligt att ställa in YouTube Music som standardmusiktjänst på HomePod. Det betyder att du inte behöver lägga till ”på YouTube Music” när du ger kommandon till Siri. Om du konfigurerar din HomePod på det sättet kan du fortfarande spela musik från en annan kompatibel tjänst genom att säga dess namn när du gör din Siri-förfrågan (till exempel ”Siri, spela Bad Bunny på Deezer” eller ”Siri, spela Taylor Swift på Apple Music”).

För att ändra standardmusiktjänsten på HomePod öppnar du Hem-appen på din iPhone eller iPad. Tryck på Mer-knappen (den med tre punkter) och sedan Heminställningar. Gå till din användarprofil under Personer och välj en standardtjänst i avsnittet Media.

Att ha inbyggt stöd för YouTube Music är en välkommen uppdatering. HomePods har inte stöd för alltför många tjänster nativt, förutom Apple Music, Deezer, Pandora, TuneIn Radio och iHeartRadio. Det är möjligt att strömma ljud till en HomePod från en iPhone, iPad eller Mac också.

ANNONS:

Med iOS 17 kan du be din HomePod att spela musik från Spotify, och den kommer att göra det så länge din iPhone är i närheten. Siri behöver leda begäran genom din mobila enhet via AirPlay. Även om det ännu inte finns något inbyggt stöd för Spotify på HomePod, bör den här ändringen säkerligen göra saker och ting lite enklare för vissa människor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *