fbpx

Google lanserar äntligen sin efterlängtade Find My Device-nätverk idag

Google har äntligen lanserat sitt efterlängtade Find My Device-nätverk efter att ha retat det på förra årets I/O-evenemang. Tekniken utnyttjar ett crowdsourced-nätverk av över en miljard Android-enheter för att hjälpa människor att hitta förlorade prylar, med en grundläggande funktionalitet i linje med liknande erbjudanden från Apple och Tile. Det rullar ut idag till Android-användare i USA och Kanada, med en global utrullning som kommer snart.

ANNONS:

När det är installerat kan människor använda appen för att lokalisera kompatibla Android-telefoner och surfplattor. Verktyget kommer att få dem att ringa på din begäran och deras plats kommer att dyka upp på en karta. Denna kartdata fungerar även om objekten är offline. Pixel 8 och Pixel 8 Pro smartphones kommer att visas på kartan om de är avstängda eller om batteriet är helt urladdat. Det låter ganska praktiskt.

Tekniken är ännu inte tillgänglig för vardagsföremål, men det kommer snart. Bluetooth-spårare från Chipolo och Pebblebee kommer att integreras i Find My Device-appen i maj. Detta kommer att låta användare hitta nästan vad som helst, inklusive bilnycklar, plånböcker och förhoppningsvis vandrande katter. De kommande taggarna byggs specifikt för nätverket. Pebblebee erbjuder taggar, clips och tunna kort för plånböcker. De kommer att finnas i butikshyllorna i slutet av maj eller början av juni. Chipolo gör versioner av sina One Point- och Card Point-spårare för Android-enheter, som kommer i maj. Google säger att fler spårare kommer senare i år, inklusive produkter från Motorola och eufy.

Googles Find My Device-tjänst integreras också med Nest smarta hem-gadgets. Om du förlorar något i hemmet kommer Find My Device-appen att visa dig föremålets plats i förhållande till befintliga Nest-enheter. Detta bör hjälpa till att ge en ”enkel referenspunkt” för att hämta dem tillbaka.

Slutligen finns det en fiffig funktion som låter dig dela platsen för ett föremål med andra personer, så vänner och familj kan hålla ett öga på dyrbara tillhörigheter. Google säger att det kommer att låta folk ”enkelt dela upp och erövra om något försvinner.”

Den nya Find My Device-spårningstekniken fungerar på enheter som kör Android 9 och högre. Det operativsystemet kom ut 2018, så det innebär att många människor kommer att ha tillgång till denna tjänst. När det gäller kompatibla produkter utöver Android-enheter och Bluetooth-taggar säger företaget att framtida programuppdateringar kommer att möjliggöra integration med ett brett utbud av hörlurar från JBL och Sony.

ANNONS:

Självklart finns det de vanliga integritetsbekymren med den här typen av saker. Google säger att användare kan välja att inte använda tjänsten via en webbportal om de känner sig obekväma, enligt en artikel av The Verge. Rapporter indikerar att tekniken har varit redo ett tag, men Google försenade den tills Apple implementerade spårningskydd i iOS för att ta itu med stalkningbekymmer. I den här andan meddelade båda företagen ett partnerskap förra året för att utveckla branschstandarder för att bekämpa missbruk av spårningsenheter. Apple tillämpade uppdaterade skydd mot stalking i iOS 17.5, som fortfarande är i beta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *