fbpx

Threads testar nya real-time sökresultat

Meta’s Threads app, tidigare känd som en plattform för att dela ögonblick och ögonblicksbilder, kan vara på väg att göra betydande förändringar för att tillfredsställa användarnas behov av aktuell information. Enligt en källa delade av användaren Daniel Rodriguez, testar appen för närvarande en ny sökfunktion som kommer att låta användarna filtrera resultat efter aktuellhet. Adam Mosseri, högsta chef för Threads, bekräftade förändringen och noterade att testet har inletts med ett mindre antal personer.

ANNONS:

Detta test kan markera en betydande förändring för Threads-användare som ofta har uttryckt frustration över appens brist på realtidsinformation. Många har noterat att appens ”för dig” -algoritm ofta lyfter fram inlägg som är flera dagar gamla bredvid nyligen publicerade. Den nyligen införda funktionen för trendande ämnen visar också bara fem ämnen åt gången, vilket gör det svårt för användare att hålla sig uppdaterade med aktuella händelser.

Den nya sökfunktionen kan bidra till att avhjälpa detta problem genom att låta användare filtrera resultat efter aktuellhet. Även om detta inte är en fullständig lösning på appens brist på kronologisk sökning, kan det ändå hjälpa till att lyfta fram inlägg om pågående nyheter eller andra tidskänsliga ämnen.

För att bedöma funktionens effektivitet kommer det att vara avgörande om Meta gör filtret tillgängligt för alla ämnen på plattformen. I en tidigare skärmbild visades en alternativ för aktuellhet för ”NBA Threads,” en community som Adam Mosseri aktivt har uppmuntrat på plattformen. Däremot har Mosseri varit mindre entusiastisk när det gäller andra tidskänsliga ämnen, och har till och med uttryckt en ovilja att främja ”hårda nyheter”. Threads har även stött på kritik från användare för att ta bort politiskt innehåll från rekommendationer och blockera sökresultat för ämnen som appen anser vara ”potentiellt känsliga,” såsom vacciner och COVID-19, även om inläggen inte bryter mot dess regler.

ANNONS:

Det återstår att se hur detta test kommer att påverka Threads användarupplevelse och om Meta kommer att implementera funktionen på bred front. För många användare kan möjligheten att söka och hitta aktuell information vara avgörande för att göra appen till en oumbärlig del av deras digitala liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *