fbpx

Google Play Store uppdaterar med fjärravinstallation av appar

Snart kan du både installera och avinstallera appar från Googles app-butik

Google har länge erbjudit möjligheten att fjärrinstallera appar från Play Store på olika enheter, och nu planerar de att ta det ett steg längre genom att införa en efterlängtad funktion: möjligheten att avinstallera appar på distans. Denna spännande uppdatering förväntas rulla ut i version 38.8 av Play Store och är redan föremål för begränsade tester. I denna artikel kommer vi att granska de senaste rapporterna om denna nya funktion och vad det innebär för användare av Android-enheter.

ANNONS:

Fjärravinstallationsfunktionens syfte

Den kommande uppdateringen av Google Play Store introducerar en unik och kraftfull funktion som tillåter användare att avinstallera appar på distans. Detta är särskilt användbart för användare med flera enheter som är anslutna till samma Google-konto. Målet är att göra apphantering ännu enklare och mer flexibel genom att erbjuda möjligheten att rensa upp oönskade appar från vilken ansluten enhet som helst.

Begränsade tester och serveruppdatering

Även om avsikten är att inkludera den här funktionen i version 38.8 av Play Store, indikerar rapporter att det för närvarande genomförs begränsade tester. Det tyder på att funktionen inte bara är beroende av en app-uppdatering utan också kräver en serveruppdatering. Detta kan förklara varför inte alla användare har tillgång till funktionen trots att de har uppdaterat appen.

Vad vet vi hittills

Google har hållit informationen om denna nya funktion ganska knapphändig. De har endast nämnt att den är avsedd att hjälpa användare att avinstallera appar på anslutna enheter. Den förväntas vara tillgänglig i Play Store och kompatibel med appar på Android Auto, PC, telefoner, TV-apparater och Wear OS.

Fjärravinstallationsfunktionen är en spännande tillskott till Google Play Store, och den förväntas göra apphantering ännu smidigare för användare med flera enheter. Trots de nuvarande begränsade testerna visar detta på Google’s engagemang för att ständigt förbättra användarupplevelsen genom innovativa funktioner. Håll utkik för den kommande versionen 38.8 av Play Store för att dra nytta av denna nya och kraftfulla möjlighet att avinstallera appar på distans!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *