fbpx

Ios 18 revolutionerar interaktionen med Siri genom generativ AI

I nästa stora utvecklingssteg för Apples operativsystem, Ios 18, förbereder sig teknikjätten för att introducera en imponerande uppdatering av Siri, den virtuella assistenten som har blivit en integrerad del av iPhone-upplevelsen. Med en fokus på generativ AI och en omfattande satsning på att förbättra användarupplevelsen, strävar Apple efter att göra Siri intelligentare och mer mångsidig än någonsin tidigare

ANNONS:

Generativ AI: Framtidens hjärna för Siri

Apple har satt ambitiösa mål för Ios 18, Watch OS 11 och Mac OS 15 genom att implementera generativ AI i hjärtat av dessa operativsystem. Mark Gurman från Bloomberg rapporterar att Apple siktar på att erbjuda en ”ambitiös och övertygande” utveckling, med särskild tonvikt på att föra över den banbrytande tekniken till iPhone-användare.

För att möta konkurrensen från tunga spelare som Google och OpenAI inom generativ AI, spenderar Apple över en miljard dollar årligen på AI-forskning. Enligt läckor från Tech_Reve bygger Apple på stora språkmodeller (LLM) för att transformera Siri till den ”ultimata virtuella assistenten” och ”Apples mest kraftfulla AI-app.”

Siri 2.0: En Intelligensnivå Upp

Den nya versionen av Siri som förväntas debutera med Ios 18 strävar efter att förnya interaktionen mellan användaren och assistenten. Genom att integrera generativ AI på en grundläggande nivå inom operativsystemet, planerar Apple att göra Siri både smartare och mer mångsidig.

Rykten indikerar att Apple fokuserar på att förbättra interaktionen mellan Siri och Meddelanden-appen. Användare förväntas kunna ställa komplexa frågor och få intelligentare svar, samtidigt som de får möjligheten att automatiskt fylla i meningar på ett effektivare sätt.

ANNONS:

AI-Revolution på användarnas villkor

Apple strävar också efter att integrera AI i användarnas vardag på ett djupare sätt. Det diskuteras möjligheten att skapa autogenererade spellistor för Apple Music, vilket skulle göra musikupplevelsen mer personlig och skräddarsydd. Dessutom kan användarna förvänta sig en sömlös integration med produktivitetsappar som Pages och Keynote, där AI-assisterat skrivande och skapande av bildspel blir en realitet.

En blick mot framtiden: iPhone 16 och hårdvaruintegration

Spekulationer antyder att vissa av dessa avancerade AI-funktioner kan kräva hårdvaruuppgraderingar som först kommer att introduceras med Iphone 16. Detta öppnar upp för möjligheten att endast de senaste modellerna kommer att ha tillgång till den fullständiga potentialen av den nya Siri och dess imponerande generativa AI-funktioner.

Sammanfattningsvis innebär Ios 18 en spännande framtid för Siri och generativ AI på Apple-enheter. Med en imponerande satsning på att förändra hur vi interagerar med våra enheter, kan Apple mycket väl sätta en ny standard för virtuella assistenter och skapa en mer intelligent och personlig användarupplevelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *