fbpx

Ett nytt kapitel för iPhone öppnar upp för alternativa appnedladdningar?

Ändringens vindar blåser över Apple, och ryktena om en potentiell förändring i strategin för appnedladdningar för Iphone användare väcker stort intresse. Marc Gurmans senaste rapporter avslöjar att Apple överväger att tillåta nedladdning av appar från andra källor än den nuvarande App Store.

ANNONS:

Historiskt sett har Apple starkt försvarat sin ställning med App Store som den enda legitima källan för appnedladdningar på Iphone-plattformen. Argumentet har varit att det säkerställer en hög standard för säkerhet och användarupplevelse. Trots detta har EU och andra regleringsorgan uttryckt oro över att App Store utgör ett monopol och begränsar konkurrensen.

Vad innebär då dessa rykten för dig som Iphone-användare? Förvänta dig en potentiell förändring under första halvåret nästa år. Om dessa uppgifter stämmer, kommer det markera en av de mest betydande förändringarna i Apples strategi på länge.

Ett nytt IOS-uppdateringsnummer, möjligen 17.2, kan vara nyckeln till denna förändring. Tecken har redan funnits i koden, och tidigare rapporter antydde att denna möjlighet skulle vara tillgänglig redan i snart leveransklara IOS 17.2. Enligt Gurman kan dock detta dröja till andra halvåret nästa år och lanseras möjligen tillsammans med en ny säkerhetsrutin.

ANNONS:

Det finns redan spekulationer om hur denna potentiella förändring kommer att genomföras. Det inkluderar liknande verifieringsprocesser som används för nedladdning av program på Mac-datorer. En öppnare strategi för appnedladdning kan också innebära att utvecklare inte längre behöver betala en andel av priset till Apple för appar som skapas.

För nu är det dock viktigt att komma ihåg att dessa rykten ännu inte är officiellt bekräftade av Apple. Den teknikjätten har ännu inte gett några formella uttalanden om detta ämne. Så det är fortfarande ett ”avvakta och se”-scenario.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *