fbpx

Rädda din blöta iPhone utan ris – Apple avslöjar nytt sätt att tackla fuktproblem

Att råka ut för en blöt iPhone är en situation som många har hamnat i, och det traditionella tipset har alltid varit att stoppa den i ris. Men nu varnar Apple själva för denna metod, då rispartiklar kan skada enheten. I denna artikel kommer vi att utforska varför Apple avråder från rismetoden och istället presenterar deras rekommenderade strategi för att rädda din blöta iPhone.

Varför Apple säger nej till ris?

I ett nyligen publicerat supportdokument har Apple klargjort att traditionella metoder för att torka en blöt iPhone, inklusive rismetoden, kan leda till oväntade skador. Enligt företaget kan rispartiklar orsaka skador på mobilens känsliga komponenter. Detta har fått användare att omvärdera sina tidigare praxis och söka efter alternativa lösningar.

ANNONS:

Apple’s rekommenderade metod

Istället för att stoppa en blöt iPhone i ris föreslår Apple en annan strategi för att tackla fuktproblem. Här är stegen som de rekommenderar:

  1. Koppla ur laddsladden: Innan du gör någonting, se till att laddsladden är frånkopplad för att undvika elektriska problem.
  2. Knacka lätt med laddningsuttaget nedåt: För att avlägsna överflödig vätska, knacka försiktigt din iPhone mot handen med laddningsuttaget nedåt.
  3. Låt mobilen lufttorka: Placera din iPhone i ett torrt utrymme med lätt luftflöde och låt den lufttorka i minst 30 minuter.
  4. Försök ladda igen: Efter att ha låtit mobilen torka, försök ladda den igen. Om ett varningsmeddelande dyker upp, låt den stå i ett torrt utrymme med luftflöde i upp till 24 timmar innan du gör nya laddningsförsök.
  5. Prova att koppla loss och ansluta igen: Om mobilen verkar torr men fortfarande inte laddas, koppla loss kabeln från adaptern och om möjligt, koppla även loss adaptern från vägguttaget. Anslut sedan allt igen och försök ladda.

ANNONS:

Att rädda en blöt iPhone är en knepig situation, men det är viktigt att undvika metoder som kan leda till ytterligare skador. Istället för att förlita sig på rismetoden föreslår Apple en enkel och effektiv strategi för att hantera fuktproblem. Genom att följa dessa steg kan användare öka sina chanser att rädda sin iPhone utan att riskera skador från rispartiklar eller andra potentiellt skadliga metoder.

ANNONS:


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *