fbpx

Google släpper första smakprovet av Android 15 för utvecklare

Google har nyligen släppt den första utvecklarversionen av Android 15, den senaste iterationen av deras populära operativsystem. Denna utvecklarförhandsvisning, även kallad Developer Preview, erbjuder en inblick i de grundläggande funktionerna i Android 15 och riktar sig främst till apputvecklare. I denna artikel kommer vi att dyka djupare in i vad Android 15 har att erbjuda och vad användare och utvecklare kan förvänta sig av den kommande betaversionen och den slutliga utrullningen.

Android 15 Developer Preview: En exklusiv titt för utvecklare den första versionen av Android 15 har släppts specifikt för utvecklare och ger dem möjlighet att utforska och anpassa sina appar efter de senaste förändringarna och förbättringarna i operativsystemet. Denna utvecklarförhandsvisning fokuserar på att ge utvecklare en förståelse för de grundläggande funktionerna, vilket skapar en stabil plattform för att skapa och optimera appar som är anpassade för den kommande versionen av Android.

ANNONS:

Förbättringar och funktioner i Android 15

Enligt Dave Burke, chefsingenjör hos Google, kommer Android 15 att ta användarupplevelsen till nya höjder genom att förbättra produktivitet, energieffektivitet, prestanda, integritet och mediaupplevelser. Några av de framträdande förbättringarna inkluderar den senaste versionen av Privacy Sandbox on Android, nya funktioner för filintegritet, möjligheten att dela endast delar av skärmen och innovativa kamerakontroller.

  • Privacy Sandbox on Android: Android 15 kommer att innehålla den senaste versionen av Privacy Sandbox, vilket ytterligare stärker användarnas integritet genom avancerade säkerhetsåtgärder och dataskyddsfunktioner.
  • Filintegritet: Med nya funktioner för filintegritet kommer Android 15 att säkerställa att användarnas filer är skyddade och att de har full kontroll över sina digitala tillgångar.
  • Delning av Skärmen: Den nya möjligheten att dela bara delar av skärmen ger användarna en flexibilitet som tidigare inte var möjlig, vilket gör det enklare att dela information och upplevelser.
  • Kamerakontroller: Android 15 kommer att introducera avancerade kamerakontroller som ger användarna större kontroll över sina mobilkameror, vilket möjliggör förbättrade fotograferingsmöjligheter.

Android 15 beta och officiell utgivning

Den första publika betaversionen av Android 15 förväntas lanseras någon gång i april, vilket kommer att ge en bredare publik möjlighet att testa och ge feedback på de nya funktionerna. Enligt uppgifter från Dave Burke förväntas den slutliga, stabila versionen släppas under det tredje kvartalet 2024, och användarna kan då njuta av de fullständiga fördelarna med Android 15.

ANNONS:

Med den senaste utvecklarversionen av Android 15 ger Google utvecklare en unik möjlighet att anpassa och optimera sina appar för den kommande versionen av operativsystemet. De förbättringar som förväntas inom produktivitet, integritet och multimedia skapar spänning inför den kommande betaversionen och den officiella lanseringen av Android 15. Håll dig uppdaterad för de senaste nyheterna och funktionerna från Android-världen när vi närmar oss den efterlängtade utrullningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *