fbpx

Apple återupptar samtal med OpenAI för att skapa en chattbot till iPhone

I den senaste rapporten från Bloomberg avslöjas det att Apple har återupptagit samtal med OpenAI för att integrera en chatbot i den kommande iOS 18. Dessa samtal, som återupptagits efter en tid av tystnad från Apples sida angående deras AI-satsningar, pekar på en spännande framtid för iPhone-användare världen över.

ANNONS:

Enligt Bloomberg-reportern Mark Gurman, som har insiderinformation om dessa samtal, är fokus för samarbetet mellan Apple och OpenAI på en ”chatbot/sök-komponent”. Detta antyder på att användarna kan förvänta sig en förbättrad och intelligentare sökupplevelse på sina iPhones.

Men Apple är inte ensamma i ringen när det gäller att samarbeta med AI-företag. Samtidigt som samtal med OpenAI pågår, rapporteras det också att Apple för närvarande förhandlar med Google för att licensiera Gemini, Googles egen AI-drivna chatbot, till iOS 18. Med två sådana tungviktare på spelplanen är det svårt att förutse utfallet av dessa förhandlingar.

Även om Apple har varit relativt tyst angående sina AI-satsningar, har företaget gett ledtrådar om att något stort är på gång. Tim Cook, CEO för Apple, har tidigare uttalat att företaget fortsätter att investera i artificiell intelligens och att de ser fram emot att dela detaljer om deras pågående arbete senare i år. Med lanseringen av M3 MacBook Air, som påstås vara världens bästa konsumentlaptop för AI, och släppet av öppen källkod för stora språkmodeller tidigare i veckan, tyder allt på att Apple förbereder sig för en storslagen AI-framtid.

ANNONS:

Det är dock fortfarande oklart hur exakt dessa AI-funktioner kommer att se ut på iPhones och andra enheter. Generativ AI är fortfarande känt för sin opålitlighet och benägenhet att hitta på svar. Medan vissa AI-drivna enheter har mötts av kritik, finns det andra som ännu inte har visat sitt verkliga värde.

För mer information och spännande nyheter om Apples AI-satsningar, håll ögonen öppna för WWDC den 10 juni. Med spänning väntar vi på att se vad framtiden har att erbjuda för AI och iPhone-användare över hela världen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *