fbpx

Bedrägeribekämpning via telefon med nytt snabbnummer

Nu går operatörerna och polisen ihop för att bekämpa bedrägerier, och de vill ha din hjälp. 7726 är det nya snabbnumret för anmälningar.

Under årets stora shoppinghögtider ökar risken för att drabbas av bedrägeriförsök via sms. För att bekämpa detta gissel och skydda både privatpersoner och operatörer har Telekområdgivarna, finansierad av mobiloperatörerna, lanserat ett effektivt verktyg. Nu kan du rapportera misstänkta bluff-sms till det nya kortnumret 7726.

ANNONS:

Att vara vaksam mot vad som dimper ned i inkorgen är avgörande, särskilt när det är svårt att särskilja äkta meddelanden från bedrägliga. Telekområdgivarna tar nu ett stort steg för att underlätta detta genom att erbjuda ett dedikerat nummer för rapportering. Varför just 7726? Det är det kortnummer som kommer utgöra grunden för varningar om pågående bedrägerier.

Genom att samla in meddelanden från allmänheten skapas ett gemensamt underlag som förhoppningsvis leder till snabbare upptäckter och utfärdanden av varningar. Telekområdgivarna betonar vikten av denna rapportering och påpekar att det är en integrerad del av deras arbete mot bedrägerier. Samtidigt arbetar de aktivt med att utveckla nya tekniska lösningar för att effektivt motverka dessa försök.

ANNONS:

Att rapportera misstänkta bluff-sms till 7726 blir därmed ett kraftfullt sätt för allmänheten att bidra till att skapa en säkrare digital miljö. Under de intensiva shoppingperioderna är detta verktyg särskilt värdefullt för att minimera risken för att bli ett offer för bedrägerier. Så nästa gång du stöter på ett tvivelaktigt sms, tveka inte – rapportera det till 7726 och bidra till att stärka kampen mot bedrägerier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *