fbpx

Google Meet lägger till funktionen att känna av uppräckt handgest

I den senaste uppdateringen av Google Meet har en innovativ funktion lagts till för att förbättra kommunikationen under videoconferencing-sessioner. Den nya funktionen innebär att Google Meet nu kan känna av den uppräckta handgesten, vilket ger användarna möjlighet att på ett mer fysiskt sätt delta i samtalen.

ANNONS:

Vad vet vi hittills

Funktionen aktiveras när användarens kamera är på och handen tydligt synlig i bildrutan. Efter en kort fördröjning kommer systemet att upptäcka gesten och meddela övriga deltagare i konferensen.

För att undvika felaktiga positiva resultat avaktiveras alternativet automatiskt när gesten är aktiv. Om användaren önskar kan de enkelt inaktivera funktionen i Google Meet-inställningarna.

Uppräckt handgestkänning kommer gradvis att bli tillgänglig i Google Meet Workspace under de kommande två till tre veckorna. Detta gäller för de flesta abonnemangsplaner, inklusive Business Standard och Plus, Education Plus samt enskilda prenumeranter.

Varför är detta viktigt?

Den nya funktionen fyller en viktig kommunikationslucka i den digitala världen och ger ett mer interaktivt sätt att delta i konversationer under videoconferencing. Istället för att förlita sig på enbart ljud eller textchatt kan användarna nu använda den uppräckta handgesten för att signalera att de vill säga något.

Hur aktiverar du funktionen?

För att dra nytta av den uppräckta handgestfunktionen måste användarna se till att deras kamera är aktiverad under mötet. Handen bör vara tydligt synlig i bildrutan för att systemet ska känna igen gesten. Efter aktivering kommer övriga deltagare att få en snabb notis om att någon har något att säga.

För att undvika eventuella störningar är funktionen självavaktiverande när den väl är aktiverad. Detta hjälper till att eliminera felaktiga positiva resultat och ger en smidigare användarupplevelse.

ANNONS:

Med den senaste uppdateringen tar Google Meet ett steg närmare att replikera den fysiska mötesupplevelsen i den digitala sfären. Den uppräckta handgestfunktionen ger användarna möjlighet att uttrycka sig på ett mer naturligt sätt och förbättrar den övergripande dynamiken i videoconferencing-sessioner.

För dem som vill dra nytta av denna nya funktion är det viktigt att hålla ögonen öppna för uppdateringar, eftersom den gradvis kommer att bli tillgänglig för olika abonnemangsplaner under de kommande veckorna. Genom att lägga till den uppräckta handgesten tar Google Meet ytterligare ett steg mot att skapa en mer engagerande och användarvänlig videokonferensupplevelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *