fbpx

Nu kan du skapa fantastiska bilder med enkla textprompter i Adobe photoshop’s senaste beta

Adobe Photoshop har alltid varit det ultimata verktyget för bildredigering och skapande. Nu tar det ett steg framåt med hjälp av avancerad artificiell intelligens (AI) för att göra skapandet ännu enklare och mer tillgängligt för alla. Den senaste betaversionen av Photoshop introducerar möjligheten att generera bilder med bara enkla textprompter. Detta banbrytande tillägg gör det möjligt för användare att enkelt omvandla sina idéer till levande bilder med bara några få klick.

ANNONS:

Med den nya funktionen ”Generate Image” kan användare skapa bilder genom att skriva enkla textinstruktioner direkt inuti Photoshop. Detta innebär att även de som kanske inte är bekanta med avancerade redigeringsverktyg kan skapa imponerande bilder på nolltid. Tidigare kunde användare känna sig överväldigade av den tomma duken, men nu är det enkelt att få inspiration och börja skapa med bara några få ord.

Denna senaste uppdatering innefattar också möjligheten att använda referensbilder för att utvidga bakgrunder och lägga till element i bilder. Med hjälp av AI kan Photoshop nu dra inspiration från befintliga bilder för att skapa något helt nytt och unikt. Detta gör att användarna kan utforska sin kreativitet utan gränser och skapa fantastiska konstverk på ett helt nytt sätt.

En annan spännande uppgradering är förbättringen av den befintliga AI-driven funktionen Generative Fill. Denna funktion tillåter nu användare att lägga till AI-genererade bilder i befintliga bilder på ett sömlöst sätt. Genom att helt enkelt markera ett område i bilden kan användare be Photoshop att fylla det med relevanta och passande bilder som matchar sammanhanget perfekt.

Adobe är medvetna om att en av de största utmaningarna med att använda Photoshop är inlärningskurvan. Därför har de utformat dessa nya AI-funktioner för att göra programmet mer tillgängligt och användarvänligt för både professionella och entusiaster. Genom att minska den initiala svårigheten att skapa bilder från grunden, strävar Adobe efter att göra kreativitet tillgänglig för alla.

Dessa nya funktioner drivs av Firefly Image 3, den senaste versionen av Adobes familj av generativa AI-modeller. Med över 7 miljarder genererade bilder hittills har Firefly visat sig vara en kraftfull och pålitlig resurs för kreatörer över hela världen.

Medan andra företag också integrerar AI i sina produkter, är Adobes uppdateringar till Photoshop särskilt imponerande och användbara för skapare. Den ökade efterfrågan på Photoshop-abonnemang är ett tydligt bevis på det positiva mottagandet av dessa nya funktioner.

Det är dock viktigt att nämna att generativ AI också har väckt vissa oro bland konstnärer och författare angående upphovsrätt. Adobe försäkrar att Firefly tränats på licensierade bilder från Adobe Stock för att undvika sådana problem. Dessutom kommer alla bilder som skapas med hjälp av generativ AI automatiskt att inkludera ”Content Credentials” i filens metadata för att tydligt indikera dess ursprung.

ANNONS:

Sammanfattningsvis innebär den senaste betaversionen av Adobe Photoshop ett stort steg framåt för bildskapande och redigering. Med kraften av AI kan användare nu förvandla sina kreativa visioner till verklighet på ett enklare och mer intuitivt sätt än någonsin tidigare. Den här betaversionen är bara början på vad som är möjligt, och vi ser fram emot att se hur användarna kommer att använda dessa kraftfulla verktyg för att skapa fantastiska bilder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *