fbpx

Sam Altman återinsatt som OpenAI:s VD efter snabba vändningar

Efter en turbulent vecka av snabba vändningar återvänder Sam Altman till positionen som VD för OpenAI, endast fem dagar efter att han blivit avskedad. Denna dramatiska händelse har kastat företaget in i en av de mest intensiva berg- och dalbaneturer i teknikhistorien.

Enligt uppgifter från The Verge kommer den ursprungliga treman-kommittén att tillsätta en permanent styrelse, och Sam Altman kommer att återinträda som VD. Den tidigare presidenten, Greg Brockman, som avgick i protest i fredags, förväntas också återvända till sina befattningar.

ANNONS:

Den ursprungliga styrelsen har upplösts och ersatts av en ny, tillfällig treman-styrelse med Bret Taylor (ordförande), Larry Summers och den ursprungliga styrelsemedlemmen Adam D’Angelo.

Överenskommelsen är ”i princip klar” men måste fortfarande godkännas av alla parter. Den initiala styrelsens enda uppgift kommer att vara att granska och utse en permanent styrelse med upp till 9 medlemmar, vilket kommer att omdefiniera OpenAIs styrning. Enligt The Verge kan en av platserna gå till Microsoft och Altman själv.

Altman bekräftade nyheten i ett separat inlägg och betonade sitt engagemang för att återvända till OpenAI och bygga vidare på det starka partnerskapet med Microsoft. ”Med den nya styrelsen och med Satyas stöd ser jag fram emot att återvända till OpenAI och bygga på vårt starka partnerskap med [Microsoft]”, säger Altman. Microsofts VD, Satya Nadella, uttryckte också sitt stöd för de genomförda förändringarna i OpenAIs styrelse och kallade det för ”ett första nödvändigt steg mot en mer stabil, välinformerad och effektiv styrning.”

ANNONS:

Altman’s återkomst har välkomnats av flera stora investerare, inklusive Thrive Capital, som kallade det för ”det bästa utfallet för företaget, dess anställda, de som bygger på deras teknologier och världen i stort.”

Hela denna händelsekedja, från Altmans plötsliga avsked på fredagen till den nuvarande stabiliteten, har varit en verklig telenovela. Det har inkluderat öppna brev från nästan hela OpenAIs personal, hot om att säga upp sig, och till och med hot om att avsluta samarbetet med Microsoft.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *